Helsingin Jokerit: Palautuminen keskeistä kehittymisessä ja menestymisessä

joulu 5 2014 in Uutiset

Helsingin Jokerit seuraa ensimmäisellä KHL-kaudellaan pelaajiensa kuormitusta ja palautumista Firstbeat SPORTS –menetelmällä. 

– Monet vuosikymmenet valmennuksessa on keskitytty siihen, mitä tapahtuu harjoituksissa. Mitä tapahtuu päivässä sen neljän tunnin aikana, kun joukkue on yhdessä ja harjoitellaan, on aika hyvin kontrollissa. Mutta mitä tapahtuu kahdenkymmenen muun tunnin aikana on hyvin ratkaisevaa pelaajan kehittymisen ja peleissä menestymisen suhteen, joukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund selittää.

Fyysisen hyvinvoinnin ja kuormittuneisuuden lisäksi Jokerit saa Firstbeat SPORTSin avulla tietoa myös pelaajien stressitekijöistä ja stressinhallinnasta.

– Aina on katsottu vain, kuinka paljon treenataan ja nyt olemme alkaneet huomioimaan myös kuinka paljon palaudutaan. Olen ollut todella tyytyväinen tähän, joukkueen varakapteeni ja hyökkääjä Riku Hahl toteaa.

Jokereiden valmennustiimi hyödyntää mittaustuloksia joukkueen harjoitteluohjelman laadinnassa sekä vapaiden ajoittamisessa. Yksilötasolla tulokset opettavat pelaajia elämään paremmin arkeaan ja tiedostamaan, vaatiiko oma keho treeniä vai lepoa.

Katso video joukkueen kuormituksen ja palautuksen seurannasta Jokerit-joulukalenterista.