Balanced Life - Firstbeat

Firstbeatin tuotteet antavat sinulle konkreettista tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnan tehokkuudesta. Osaamisemme perustuu johtavaan sykeanalyysi –teknologiaan.

Mittaukseen perustuvat työkalut auttavat lisäämään hyvinvointia päivittäisessä elämässä ja suorituskykyä urheilussa.

Ajankohtaista
22.05.2015

Firstbeatin toimitusjohtaja Joni Kettunen kommentoi itsemittaamisen yhdistämistä terveydenhuoltoon ja sen vientimahdollisuuksia Tekniikka & Talous -lehden artikkelissa Muoti, joka voi pelastaa Suomen.

- En tiedä, onko yhtään maata, joka pystyisi nykyisellä kulurakenteella pitämään terveydenhuollon pystyssä, Kettunen kuvailee.

Kettunen toivookin, että Suomesta tehtäisiin 5,5 miljoonan ihmisen ”rottalaboratorio”.

- Voisimme tuottaa itsemittaamisen avulla hyvinvointia ennaltaehkäisevästi. Suomi olisi hyvä pilottialue ja esimerkki siitä, kuinka tehdään asioita fiksusti ja säästetään terveydenhuollon rahoja. Siitä aukeasi vientipolkujakin yrityksille, Kettunen sanoo.

Lue koko artikkeli

Lue lisää »
22.05.2015

Kiitos kaikille Stressipäiväämme osallistuneille! Löydät tapahtuman esitykset täältä.

Kerro Hyvinvointianalyysista videon ja esitteen avulla
Voit ladata Stressipäivässäkin esitellyn videon ja kustomoida yritysasiakkaille tarkoitetun esitteen käyttöösi täältä. Pyydä Materiaalipankin käyttäjätunnukset markkinointi@firstbeat.fi.

Lue lisää »
21.05.2015

”Palautumisen seuranta tärkeämpää kuin kehittymisen”

Jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund korosti puheenvuorossaan palautumisen ja sen seurannan merkitystä niin huippu-urheilussa kuin työelämässäkin. Jokereiden KHL-joukkuetta ja aiemmin Leijoniakin valmentanut Westerlund käyttää Jokereiden kanssa Firstbeat SPORTS -menetelmää harjoittelun, pelien ja matkustamisen aiheuttaman kuormituksen ja palautumisen seurantaan. Puheenvuorossaan hän esittelikin joukkueen ensimmäisen KHL-kauden palautumistilastoja, suurimpia haasteita sekä keinoja, joilla hän pyrkii edistämään pelaajien palautumista. 

- Kun jääkiekkoilija treenaa keskimäärin neljä tuntia vuorokaudessa, ratkaisevaa on se, miten hyvin hänen palautumisensa kehittää häntä urheilijana lopun 20 tunnin aikana. Joukkuelajeissa palautumisen seuranta onkin mielestäni jopa tärkeämpää kuin kehittymisen seuranta, Westerlund toteaa.

Westerlundin mukaan huippu-urheilijan erottaa juuri hänen halustaan kehittää itseään jatkuvasti. Valmentajana Westerlund kokee auttavansa ja tukevansa valmennettaviaan. Westerlund listaakin viisi ominaisuutta, jotka hänen mielestään tekevät hyvän urheilijan tai vastaavasti työntekijän: Asenne, motivaatio, itseluottamus ja -tuntemus, vastuullisuus ja tunne.

Erkka Westerlund

”Työkunto rakennetaan edellisen illan valinnoilla”

Firstbeatin Juho Tuppurainen vertaa työhyvinvointia auton huoltoon: Auto kannatta huoltaa silloin, kun se vielä toimii. Tuppuraisen mukaan yksi sairastumisen ennaltaehkäisyyn sijoitettu euro vastaa 5-10 euroa jo puhjenneen sairauden hoidossa. 

- Päivän työkunto rakennetaan edellisillan valinnoilla klo 18-23. Se, mitä tapahtuu tuon jälkeen, menee hukkaan, koska silloin pitäisi olla jo nukkumassa, Tuppurainen kertoo. 

Tuppuraisen mukaan jopa 80 % terveydenhuollon kustannuksista syntyykin ihmisten omien valintojen ja käyttäytymisen seurauksena. Yleisimmiksi heikon palautumisen taustatekijöiksi Tuppurainen nimeääkin liian lyhyen yöunen, liian kovatehoisen liikunnan liian myöhään illalla, näyttöpäätetyön tekemisen myöhään illalla, alkoholin (yli kaksi annosta), huonon fyysisen kunnon, sairastumisen ja pitkittyneen, negatiivisen stressitilan.

Lue Kauppalehden artikkelit Juho Tuppuraisen ja Erkka Westerlundin puheenvuoroista.

Lue lisää »