Balanced Life - Firstbeat

Firstbeatin tuotteet antavat sinulle konkreettista tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnan tehokkuudesta. Osaamisemme perustuu johtavaan sykeanalyysi –teknologiaan.

Mittaukseen perustuvat työkalut auttavat lisäämään hyvinvointia päivittäisessä elämässä ja suorituskykyä urheilussa.

Ajankohtaista
29.04.2015

Nyt tarjolla mahdollisuus työskennellä johtavien kuluttajatuotteiden parissa osana huipputiimiä. Lue lisää täältä ja lähetä hakemuksesi 10. toukokuuta mennessä.

Lue lisää »
29.04.2015
Henkilöstö- ja asiakaskokemukseen erikoistunut HR4 halusi syyskuussa 2014 tukea oman henkilöstönsä työhyvinvointia ja tarjota mahdollisuuden tutustua Firstbeatin Hyvinvointianalyysiin, joka kuuluu myös HR4:n palveluihin osana isompaa kokonaisuutta. HR- ja tutkimusammattilaiset saivat Hyvinvointianalyysista tietoa palautumisesta sekä työelämän, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan tasapainosta.

"Jokaisen on tärkeää löytää työelämän, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan tasapaino. Firstbeat-raportin lisäksi pidimme analyysin jälkeen kolme hyvinvointivalmennusta vaikuttavuuden varmistamiseksi", HR4:n henkilöstöjohtaja Kati Tuovinen kertoo.

Lue koko artikkeli

Lue lisää »
20.04.2015

Urheilijoiden kuntotestaukseen erikoistuneen Aikasykkeen Janne Miettinen mittaa Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonien harjoittelun kuormittavuutta ja palautumista Firstbeat SPORTS -menetelmällä. Parhaillaan joukkue valmistautuu jääkiekon MM-kisoihin, jotka järjestetään Tshekissä 1.-17.5.2015.

Leijonien valmistautumiseen kuuluu usean viikon leiritys ja harjoitusmaaotteluita. Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen pitää harjoittelun kuormittavuuden ja pelaajien palautumisen seurantaa tärkeänä osana joukkueen intensiivistä valmistautumisprosessia. Myös Leijonien lääkäri Harri Hakkarainen on kiinnostunut pelaajien kuormituksesta.

- Meitä kiinnostaa, kuinka paljon vuorokaudesta on palautumista, kuinka paljon kuormitusta. Oleellista on, että esimerkiksi nukkumaan käydessä palautuminen alkaa mahdollisimman nopeasti. Jos taas sykevariaatio kuvaa myös yön aikana stressitilaa, ei palautuminen päivän kuormituksesta ole optimaalista. Yksi tai kaksi yötä leiriviikon aikana voi mennä stressitilassa, mutta jos koko viikko mennään ”punaisella”, on kyse käytännössä mahdollisesta ylikuormituksesta, piilevästä flunssasta tai muusta elimistöä kuormittavasta tekijästä, Hakkarainen kertoo.

 Topi Jaakola esittelee Bodyguard 2 -mittalaitetta
(kuva: leijonat.fi)

Valmennusjohdon ja joukkueen lääkärin lisäksi Firstbeatin menetelmä saa kiitosta myös pelaajilta. 

- On todella mielenkiintoista tietää, miten harjoituksista palautuu. Seuranta antaa työkaluja omien toimintamallien miettimiseen - mitä voi tehdä paremmin, mikä toimii ja mikä ei, Leijonien puolustaja Topi Jaakola toteaa. 

Jaakolalle kuormituksen ja palautumisen seuranta on tuttua, sillä hänen palautumistaan on seurattu jo yli vuoden ajan paitsi maajoukkueessa myös seurajoukkue Jokereiden puolesta. 

Lähde: leijonat.fiaikasyke.fi

Lue lisää »