Balanced Life - Firstbeat

Firstbeatin tuotteet antavat sinulle konkreettista tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnan tehokkuudesta. Osaamisemme perustuu johtavaan sykeanalyysi –teknologiaan.

Mittaukseen perustuvat työkalut auttavat lisäämään hyvinvointia päivittäisessä elämässä ja suorituskykyä urheilussa.

Ajankohtaista
19.12.2014

Firstbeatin Bodyguard 2 -mittalaitteella kerättyä liikuntaan ja muuhun fyysiseen aktiivisuuteen liittyvää dataa on hyödynnetty tieteellisessä tutkimuksessa yhteistyössä Jyväskylän yliopiston sekä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten työntekijöiden fyysisen aktiivisuuden määrää iän, sukupuolen, painoindeksin sekä työ- ja vapaapäivien suhteen.

Tutkimuksen tulokset osoittavat että ikä, sukupuoli, painoindeksi ja työ- sekä vapaa-aika vaikuttavat suomalaisten työntekijöiden fyysisen aktiivisuuden määrään ja että miehistä noin puolet ja naisista noin kolmannes täyttää terveyttä edistävälle liikunnalle asetetut kestävyystyyppisen fyysisen aktiivisuuden suositukset. 

Lue koko artikkeli

Lue lisää »
16.12.2014

Firstbeat on mukana rakentamassa parempaa työelämää Työelämä 2020 -hankkeessa, jonka tavoitteena on nostaa Suomen työelämä Euroopan parhaaksi seuraavan kuuden vuoden aikana. Hankkeen perusajatuksen mukaan Suomen kilpailukyvyn perusta ovat hyvin toimivat, tulokselliset ja uutta työtä luovat työpaikat. Hanke kokoaa yhteen työelämän kehittämiseksi tehtävää työtä sekä tarjoaa työpaikoille apua ja välineitä.

Me Firstbeatilla uskomme, että työhyvinvointi syntyy henkilökohtaisen hyvinvoinnin kautta sekä työssä että vapaa-ajalla. Tekemällä pieniä elämäntapamuutoksia voimme merkittävästi parantaa hyvinvointia ja lisätä suorituskykyä työssä. Firstbeatin missiona on rakentaa parempaa työhyvinvointia ennaltaehkäisemällä pahoinvointia työssä ja vapaa-ajalla ja mahdollistaa hyvä suorityskyky.

Lisätietoa hankkeesta

Lue lisää »
05.12.2014

Helsingin Jokerit seuraa ensimmäisellä KHL-kaudellaan pelaajiensa kuormitusta ja palautumista Firstbeat SPORTS –menetelmällä. 

- Monet vuosikymmenet valmennuksessa on keskitytty siihen, mitä tapahtuu harjoituksissa. Mitä tapahtuu päivässä sen neljän tunnin aikana, kun joukkue on yhdessä ja harjoitellaan, on aika hyvin kontrollissa. Mutta mitä tapahtuu kahdenkymmenen muun tunnin aikana on hyvin ratkaisevaa pelaajan kehittymisen ja peleissä menestymisen suhteen, joukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund selittää.

Fyysisen hyvinvoinnin ja kuormittuneisuuden lisäksi Jokerit saa Firstbeat SPORTSin avulla tietoa myös pelaajien stressitekijöistä ja stressinhallinnasta.

- Aina on katsottu vain, kuinka paljon treenataan ja nyt olemme alkaneet huomioimaan myös kuinka paljon palaudutaan. Olen ollut todella tyytyväinen tähän, joukkueen varakapteeni ja hyökkääjä Riku Hahl toteaa.

Jokereiden valmennustiimi hyödyntää mittaustuloksia joukkueen harjoitteluohjelman laadinnassa sekä vapaiden ajoittamisessa. Yksilötasolla tulokset opettavat pelaajia elämään paremmin arkeaan ja tiedostamaan, vaatiiko oma keho treeniä vai lepoa.

Katso video joukkueen kuormituksen ja palautuksen seurannasta Jokerit-joulukalenterista.

Lue lisää »

Vuorotyössä terveellisten elämäntapojen merkitys korostuu

Noin 25 % työssäkäyvistä suomalaisista tekee vuorotyötä tai noudattaa hyvin epäsäännöllisiä työaikoja (Duodecim 2012). Vuoro- ja yötyö sekä epäsäännölliset työajat ovat kuitenkin merkittävä terveysriski. Vuorotyöläisille sattuu päivätyöläisiä enemmän tapaturmia. Lisäksi heillä on enemmän vatsa- ja pohjukaissuolen haavaumaa, sepelvaltimotautia, aivoveritulppia, rintasyöpää … Lue lisää »

Aihe(et): Kategorisoimaton | Jätä kommentti

Firstbeat on the Road: My Travel Log

I recently spent almost 2 weeks travelling in the US, meeting Firstbeat’s partners, providing Lifestyle Assessment feedback and attending a seminar. Here are a few notes from the road: 1) Travelling across the world is tough! This is hardly news … Lue lisää »

Aihe(et): Kategorisoimaton | Jätä kommentti

Sopivankokoisia tavoitteita etsimässä

Mittaus tai testi ei itsessään tee autuaaksi. Mittauksen tulos antaa osallistujalleen arvokkaan kartan, missä tällä hetkellä omalla hyvinvoinnin korkeuskäyrällä mennään. Hyvinvointianalyysin tulos on henkilökohtaisesti omaa arkea kuvaava sykevälimittausta analysoiva raportti ja siihen liittyvä asiantuntijan palaute. Ne eivät kuitenkaan tee ketään … Lue lisää »

Aihe(et): Kategorisoimaton | Jätä kommentti