Balanced Life - Firstbeat

Firstbeatin tuotteet antavat sinulle konkreettista tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnan tehokkuudesta. Osaamisemme perustuu johtavaan sykeanalyysi –teknologiaan.

Mittaukseen perustuvat työkalut auttavat lisäämään hyvinvointia päivittäisessä elämässä ja suorituskykyä urheilussa.

Ajankohtaista
26.02.2015

Firstbeat on mukana liikunta- ja hyvinvointialan ammattitapahtuma Gymtecissä 18.-19.3.2015 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksella. Gymtec on osa liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaiset yhteen kokoavaa SGGF-messukokonaisuutta (Sportec, Greentec, Gymtec, Fysiotec).

Tule tapaamaan Firstbeatia osastolla A1014. Esillä Firstbeatin ratkaisut kuormituksen ja palautumisen seurantaan niin työhyvinvoinnissa kuin ammattiurheilussakin.

Lue lisää »
09.02.2015

Nyt voit seurata Firstbeatia Twitterissä haluamallasi kielellä: @FirstbeatInfo jatkaa englanninkielisenä, kun taas uusi tilimme @FirstbeatFin tulee keskittymään suomenkieliseen sisältöön. Aiheina muun muassa hyvinvointi, työ, työhyvinvointi, palautuminen, stressi, liikunta ja urheilu. Firstbeatiin liittyvää sisältöä voit myös seurata ja jakaa Twitterissä useilla eri hashtageilla, kuten esimerkiksi #hyvinvointianalyysi ja #palautuminen.

Tervetuloa seuraamaan!

Lue lisää »
09.02.2015

Finanssialan Keskusliitossa tehdään tietotyötä antaumuksella. Työntekijät saivat Firstbeat Hyvinvointianalyysilla tietoa kuormituksen ja palautumisen tasostaan sekä suunnitelman jaksamisen edistämiseen. Muutosten vaikuttavuus todennettiin seurantamittauksella.

”Näyttää, että vaikka työ stressaa, osaamme myös relata oikeissa paikoissa. Hyvinvointianalyysi antoi vinkkejä niistä asioista, joilla yksilöt voivat itse vaikuttaa jaksamiseensa”, kertoo kehitys- ja hallintojohtaja Taina Ahvenjärvi.

”Hyvinvointiraportti antoi mielenkiintoista tietoa omasta arjesta. Omalta osaltani huomasin, kuinka merkittävää riittävä unen määrä on palautumisen kannalta. Liikunnan osalta olin huojentunut tuloksista, jotka osoittivat, että arjessani on tarpeeksi liikuntaa, mikä edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia”, toteaa puolestaan Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Lue koko artikkeli

Lue lisää »

Mitä tapahtuu urheilijan pään sisällä? – Urheilupsykologian ja sydämen sykevälivaihtelun (HRV) välinen yhteys

Kirjoittaja: Eeva Kettunen, LiTM, Ekonomi sekä Jyväskylän yliopiston Liikunta- ja Urheilupsykologian maisteriopiskelija Edellisissä blogikirjoituksissa on korostettu palautumisen merkitystä urheilusuoritukseen fysiologiselta näkökannalta. Mutta mitä jos tutkisimme asiaa psykologisesta näkökulmasta? Miten sydämen sykevälivaihtelua analysoimalla voidaan vaikuttaa urheilijan henkiseen valmistautumiseen tai miten vastaavasti … Lue lisää »

Aihe(et): Kategorisoimaton | Jätä kommentti

CrossFit haastaa urheilijan palautumiskyvyn

CrossFit lajina on suunniteltu kehittämään tasapuolisesti kaikkia fyysisen kunnon osa-alueita: voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja liikkuvuutta ja laji sisältääkin elementtejä muun muassa painonnostosta ja voimistelusta. Koska laji on fyysisesti erittäin vaativa, on harjoittelussa tärkeää seurata kehon kuormittumista sekä harjoituksen aikana että … Lue lisää »

Aihe(et): Kategorisoimaton | Jätä kommentti

Tieto ei takaa terveyttä

- Mitä voin tehdä, jotta palautuisin paremmin? – Levätä ja liikkua riittävästi sekä syödä terveellisesti. Siinä lyhyesti resepti, jota olen toistanut satoja kertoja asiakkailleni ja valmennettavilleni. Olen toiminut 11 vuotta hyvinvointiasiantuntijana mutta ymmärrän palautumisen ja hyvinvoinnin haasteen vasta nyt, kun … Lue lisää »

Aihe(et): Kategorisoimaton | Jätä kommentti